Voleybol turnuvasına 25 kız voleybol takımı 25 erkek velybol takımı, toplam 50 takım ve 600 öğrenci katılım gösterdi. Voleybol turnuvasının final maçı Akçakale kaymakamlığı kapalı spor salonunda yapıldı. Voleybol turnuvası programına Akçakale kaymakamı Şefik Aygöl, Garnizon komutanı Ekrem Telli, Şanlıurfa İş-kur müdürü Necdet Karasevda İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, şube müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Ödüllü voleybol turnuvası bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Finale kalan iki takımın karşılaşmasının ardından kızlarda birinci, ikinci ve üçüncüler belli oldu. Voleybol turnuvasında birinciliği Ahmet Yasevi ilköğretim okulu kazandı. ikinciliği Süleyman şah İlköğretim Okulu, üçüncülüğü, Yazlıca İlköğretim Okulu ve dördüncülüğü Atatürk İlköğretim Okulu kazandı.
Turnuvada dereceye giren takımlara ödüllerini Akçakale kaymakamı Şefik Aygöl, Garnizon komutan Ekrem Telli, İş-kur müdürü Necdet Karasevda ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci verdi.
"Sportif faaliyetlerle gençlerin özgüven kazanım noktasında kendilerini keşfetmektedirler" diyen Akçakale kaymakamı Şefik Aygöl, "Devletimiz, öğrencilerimiz istifade etsin diye bu tesisleri yapmıştır. İşte bugün burada öğrencilerimiz temiz ve nezih bir ortamda sportif faaliyetler icra ettiler. Bu turnuvada 50 takım centilmence bir birleriyle mücadele ettiler. En güzel oynayanlar dereceye girip kupaları aldılar. Öğrencilerimizi eğitimde hazırladığımız gibi sportif faaliyetlerde de yetiştirmeliyiz. Bu turnuvada emeği geçen öğretmenlerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.
Turnuvaya katılan kız öğrencilerden Ayşe KORKUT ise, "Kızlarında sportif faaliyetlere katılmak bizim açımızdan önemli bir ayrıcalıktır. Bölgemizde kız çocukları ikinci plana atılıyordu. Ama bu sportif faaliyetlerle kız öğrencilere bir öncelik verildi. Bize bu imkânı sunan ilçe kaymakamımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu haber toplam 3931 defa okundu.