Şanlıurfa ilinde 14–15 mayıs tarihleri arasında düzenlenen NAİLİ MORAN 16 yaş altı çoklu branş Türkiye finallerinin seçme yarışmalarında İlçemiz pekmezli ilköğretim okulu 6.sınıf öğrencisi Huriye DEMİR kendi kategorisinde uzun atlamada 3.68 cm, 1500 metre koşuda 5.36 sn, 800 metrede ise 2.50 sn koşarak Şanlıurfa birincisi olmuştur. Yine ilçemiz sevimli ilköğretim okulu 7.sınıf öğrencisi Mustafa YEKEN uzun atlamada 3.17 cm, 1500 metre koşuda 5.30 sn ve 800 metrede 2.46 sn koşarak Şanlıurfa ikincisi olmuştur.
Şanlıurfa ilinde yapılan seçme yarışmalarında Şanlıurfa birincisi olan Huriye DEMİR ve Şanlıurfa ikincisi olan Mustafa YEKEN İlçemizde bir ilki gerçekleştirerek 27–28 Mayıs tarihlerinde İzmir ilinde yapılacak olan NAİLİ MORAN 16 Yaş Altı Türkiye finallerine katılmayı hak kazanarak ilçemizi Türkiye finallerinde temsil etmeyi başararak çok büyük bir başarıya imza atmışlardır.
Akçakale Kaymakamı Şefik AYGÖL, Kaymakamlık olarak gençleri spora teşvik amacıyla birçok çalışma yaptıklarını ve özellikle yaz dönemi yapılan kaymakamlık yaz spor kurslarına 411 kişinin katıldığını belirten Kaymakam AYGÖL, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimizi ve bu başarıda emeği olan öğretmenlerimizi kutluyorum. Şanlıurfa genelinde kazanılan bu başarıyı ilçemizin spora ve gençliğe verdiği emeğin bir karşılığı olarak görüyorum. Çocuklarımızın başarılı olduklarını görmek bizi gururlandırıyor ve çalışma azmimizi artırıyor. NAİLİ MORAN 16 Yaş Altı Türkiye finallerine katılmayı hak kazanarak ilçemizi Türkiye finallerinde temsil etmeyi başararak çok büyük bir başarıya imza atan öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”dedi.

Bu haber toplam 1814 defa okundu.