Karakter boyutu : 16 Punto 18 Punto 20 Punto 22 Punto
Akçakale’de Tiyatro Gösterisi
01 Haziran 2011 Çarşamba Saat 01:20
Akçakale YİBO’da geçtiğimiz akşam yapılan tiyatro gösterisinde Cur-Cuna Tiyatro Grubu izleyicilerine unutamayacakları bir gece yaşattı. VİDEO - FOTO GALERİ

Harran’da görev yapan bir köy öğretmeni tarafından geçtiğimiz yıl Harran’da kurulan Cur-Cuna Tiyatro Grubu dün akşam Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda Akçakaleli izleyicilerini kahkahalara boğdu. Tiyatro gösterisini Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, Akçakale’de görev yapan öğretmenler ve çok sayıda vatandaş izledi. Amatörce kurulan gurubun sahnede sergilediği skeçler profesyonellere adeta taş çıkarttı. Gösteride Nasıl Bir Tane İstersiniz?, Morg, Kızım Sen Oku ve Deliler Koğuşu adlı oyunlarla izleyenlerine eğlenceli bir gece geçirtti. 13 kişilik amatör bir ekip arran Kız Meslek Lisesi, Harran Süleyman Demirel Çok Programlı Lisesi ve Harran’da görev yapan köy öğretmenleri tarafından geçtiğimiz yıl kurulmuş ve bölgede kurulan ilk tiyatro grubu olmasına rağmen izleyicilerinden tam not aldı. Küçük, büyük her yaşa hitap eden eğlenceli oyunların sonunda seyirciler kahkahaya boğulurken sık sık tiyatro grubunu alkışlara boğdu.

Sahnelen oyunlardan elde edilen gelirlerle, bir köy okulu inşa edeceklerini dile getiren Cur-Cuna Tiyatro Grubu’nun kurucusu olan Harran İlçesi’ne bağlı Buldum Köyü'nde görev yapmakta olan Selçuk Var isimli öğretmen yaptığı açıklamada “13 kişiden oluşan tiyatro grubumuzu geçtiğimiz yıl kurmuş Harran dışında Akçakale ve Siverek ilçelerinde oyunlar sahnelemiştik. Geçtiğimiz günlerde de Harran ilçesi’nde bir gösterimizi olmuştu. Bu akşamda Akçakale İlçesi’nde bir gösterimiz oldu.  Tiyatro ekibimiz tamamen amatörce kurulmuş ve oyuncularımızın hepsi hayatlarında ilk kez oyunculuğa Cur-Cuna’da başladılar. Hayatlarında ilk kez sahneyle tanışan oyuncularımıza burada ön ayak olduk ve kendilerini sanat dünyasına katmış olduk. 13 ve 14 Haziran’da Siverek ve Hilvan İlçelerinde 15 Haziran’da ise Viranşehir’de 20 Haziran’da ise Şanlıurfa’da gösterilerimiz olacak. Akçakale’de yaptığımız gösteride Akçakale Belediye Başkanı, Akçakale Kaymakamı, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özgenç Kırtasiye çok büyük desteklerde bulundu. Buradan bizi destekleyen tüm herkese teşekkür ediyorum. Tiyatro gösterilerimizden elde edilen gelirlerle bölgemizde maddi durumu iyi olmayan bir köyümüze ilköğretim okulu kuracağız…” Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3230 defa okundu.
selçuk VAR
CurCuna Tİyatro Facebook ta
curcuan tiyatro sayfamızı ziyaret edip beğenerek bundan sonraki çalışmalarımızı da takip edebilirsiniz teşekkürler AKÇAKALE !
01 Haziran 2011 Çarşamba Saat 19:10
ibrahim bozkurt
curcuna
gerçekten çok güzel başarılarınızın devamını dilerim saygılar
01 Haziran 2011 Çarşamba Saat 12:46
YAZARLAR
Celal ÇİFTÇİ
VİDEO HABERLER
ANKET
AKÇAKALE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
İYİ
ÇOK İYİ
VASAT
KÖTÜ
BİR FİKRİM YOK
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Aktif Ziyaretçi 7
Dün Tekil 325
Bugün Tekil 60
Toplam Tekil 164467

© 2010 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek: info@akcakale.com | Web Tasarım ve Programlama Geliştirme: Ahmet Emre AKAY