195 öğrenciyle 6 derslik eski İbn-i Sina ilköğretim okulu binasında geçici olarak eğitimine devam eden okul,2012–2013 eğitim ve öğretim yılında 16 derslik yeni eğitim binasına kavuşacağı ifade edildi.
Yeni16 derslik modern kız meslek lisesi binasının ihalesinin Şanlıurfa valiliği tarafından yapıldığını ifade eden Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, yapılacak modern binayla eğitimin daha sağlıklı ortamda olacağını dile getirdi. Kaymakam Aygöl ”Yeni kız meslek lisesi binasının ihalesi Şanlıurfa valiliğimiz tarafından yapıldı. Hazine arazisi karşılığı yapılan binamız 16 derslikten müteşekkil olup modern bir bina olacaktır. Kızlarımız burada daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerine devam edeceklerdir. Yeni okulumuzda mesleklere göre eğitim odalarımız ve laboratuarlarımız olacaktır. Bölgenin geleceğini belirleyen aydın ve kültürlü anneleri buradan yetişecektir. Bilinçli anne bilinçli toplum demektir. Bölgede kızlarımızın gittikçe okumaya olan yönelişleri böyle bir ihtiyacı doğurmuştur. Şu anda 195 olan öğrenci kapasitemizin yeni okulun hizmete girmesiyle iki katına çıkacağına gönülden inanıyorum. Bu konuda katkı sağlayan başta Şanlıurfa Valiliğine olmak üzere siyasette ve bürokrasideki tüm yetkililere ilçem adına teşekkür ediyorum.”dedi.
Bu haber toplam 1658 defa okundu.