Karakter boyutu : 16 Punto 18 Punto 20 Punto 22 Punto
Binlerce Çocuk Binlerce Kahkaha
21 Ekim 2011 Cuma Saat 16:00
Şanlıurfa, nın Akçakale ilçesinde Kaymakamlık tarafından organize edilen Hacivat ve Karagöz oyunu büyük ilgi gördü.

Akçakale 12 köy İlköğretim okulunda oynanan Hacivat ve Karagöz oyuna tüm öğrencileri katıldı. Hacivat-Karagöz gölge oyununu sahneleyen tiyatro ve Karagöz sanatçısı Mehmet Melih Salcan, oyun sonrası yaptığı konuşmada Hacivat ve Karagöz'ün ülkemizde ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Salcan, "Bu geleneksel gölge oyunu 650 yıldır devam etmektedir. Hacivat ve Karagöz gibi ülkenin birçok değerine başkaları sahip çıkmaya çalışıyor. Buna izin vermeyelim. Kendi değerlerimizin başkaları tarafından alet edilmesine asla izin vermeyelim." dedi. Salcan, Karagöz ve Hacivat'ın Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Bu gelenek uzun yıllar toplumumuzun en büyük eğlence kaynağıydı. Biz bu oyunumuzu Türkiye'nin tüm bölgelerinde sergiliyoruz. Bu arada Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ile organizeyi yaparak, bizleri sizlerle bir arada olmamıza vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum " diye konuştu.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ise yaptığı açıklamada, ilköğretim öğrencilerinin gelişimi için çok önemli olan bu tür sosyal etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceklerine dikkat çekerek, "Kaymakamlığımız kültür faaliyetleri çerçevesinde üç gün sahnelenen Karagöz-Hacivat gölge oyununa ilköğretim öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılandı ve öğrencilerden tam not aldı. Öğrencilerimizi böyle mutlu neşeli görmek elbette bizleri de mutlu ediyor. Öğrencilerimiz unutulmaya yüz tutmuş bu kültürümüze sahip çıkacaktır." dedi.

Bu haber toplam 738 defa okundu.
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
YAZARLAR
Celal ÇİFTÇİ
VİDEO HABERLER
ANKET
AKÇAKALE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
İYİ
ÇOK İYİ
VASAT
KÖTÜ
BİR FİKRİM YOK
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Aktif Ziyaretçi 5
Dün Tekil 325
Bugün Tekil 77
Toplam Tekil 164484

© 2010 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek: info@akcakale.com | Web Tasarım ve Programlama Geliştirme: Ahmet Emre AKAY