Karakter boyutu : 16 Punto 18 Punto 20 Punto 22 Punto
Cur-Cuna 31 Mayıs'ta Akçakale'de
27 Mayıs 2011 Cuma Saat 21:36
Harran’da görev yapan bir köy öğretmeni tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Cur-Cuna Tiyatro Grubu 31 Mayıs’ta Akçakaleli tiyatro severlere perdesini açacak.

Harran’da görev yapan Selçuk VAR tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Cur-Cuna Tiyatro Grubu 2011 yılı hedeflerini gerçekleştirmek için Haran İlçesi’nden sonra Akçakale’de de oyunlarını sergileyecek. Haranda 700 kişiye ulaşan Cur-Cuna Tiyatro Akçakale’de 31 Mayıs 2001 Salı günü saat 19.30’da Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda izleyicilerinin karşısına çıkacak. Geçtiğimiz yıl Akçakale de sahne alan tiyatro grubu izleyenler tarafından büyük beğeni kazanmış olsa da katılımın azlığından şikâyetçiydiler. Kazandıkları paralarla bir sınıf yaptıran Cur-Cuna bu sene bir okul yaptırmak istiyor. Bunun için Akçakale halkından destek bekleyen Cur-Cuna Tiyatro Grubu 31 Mayıs Salı günü saat 19.30 Akçakale YİBO konferans salonunda gerçekleşecek olan tiyatro gösterisiyle Akçakalelilere unutamayacakları bir gece yaşatmak istiyor.

Tiyatro Biletlerini Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 5 TL Karşılığında Temin Edebilirsiniz.

SELÇUK VAR VE CUR-CUNA TİYATRO

Selçuk Var, 26 yaşında genç bir sınıf öğretmeni Var, 22 yaşında Şanlıurfa'nın Buldum Köyü'nde göreve başlayıp, elektriği, suyu olmayan okullar, birleştirilmiş sınıflar, anadilleri Arapça olan öğrenciler ve eğitim seviyesi düşük bir köyle karşılaştığında zorlu bir yolun başlangıcında olduğunu anladı. Köye gelen öğretmenlerin köyden gitmesini önlemek, köydeki eğitim yapısı düzeltmek üzere kolları sıvadı. Sosyal faaliyetlerle öğretmenleri köy yaşamına bağlamak amacıyla dokuz öğretmen arkadaşıyla birlikte "Cur-Cuna Tiyatro Grubu"nu kurdu.

Selçuk Var'ın kişisel çabalarıyla kurulan "Cur-Cuna Tiyatro Grubu", köye yeni gelen öğretmenlerin katılımıyla büyüyerek, sahnelediği oyunlar ve şiir dinletileriyle köy halkını eğitirken, öğretmenlerin ve öğrencilerin sosyal ve kültürel bir platformda buluşmasını sağladı.

Tiyatro grubu bugüne kadar kadın haklarıyla ilgili "Nasıl Bir Tane İstersiniz?"; lüks lokantalarla yemek kültürünü eleştiren "Beş Parasız" ve polisle kaza geçiren sürücü arasında acil serviste geçen diyalogu yansıtan "Acil Servis" oyunlarını Urfa'da toplam 400 kişiye sahneledi. 

Var'ın ön ayak olduğu bu projeden doğrudan faydalanan öğrenci sayısı ise 300'e ulaşırken, projeden dolaylı olarak yararlananların sayısı 1200'ü buldu.  Sahnelen oyunlardan elde edilen 4.500 TL'lik gelirle, bir köy okuluna ana sınıfı, ilköğretim öğrencileri için derslik ve öğretmen lojmanı yapılmasına da katkıda bulunuldu.

Öğretmen arkadaşlarının deyişiyle, "Vaktin geçmediği köylerde bir çırpıda yıl sonunu getiren" Selçuk Var, "Cur-Cuna Tiyatro Grubu" projesiyle "Yenilikçi Fikir"lerden biri olarak, Ocak 2011'de "Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülü"ne layık görüldü.

Bu haber toplam 4122 defa okundu.
selçuk var
biletler belediye parkında
biletlere belediye parkındaki çay ocağından ulaşabilirsiniz!
29 Mayıs 2011 Pazar Saat 16:01
CUR-CUNA TİYATRO
cur-cuna facebookta
https://www.facebook.com/pages/Cur-Cuna-Tiyatro/216097988404872#!/ linten sayfamızı beğenerek destek olabilirsiniz!
27 Mayıs 2011 Cuma Saat 22:22
selçuk VAR
BİLETLER YARIN AKÇAKALEDE
Bu gün öğrencilerimle beraber akçakaledeydik bütün esnafı dolaştık fakat insanlarınn katılımı hiç yok denecek kadar az ! biletler milli eğitim de olduğu gibi yarın ben bizzat bilet satmaya gelcem dediğiniz yerdeki dükkanlara yarın bilet bırakacağım BU ARADA İLGİSİNDEN DOLAYI AKÇAKALE .COM A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
27 Mayıs 2011 Cuma Saat 22:16
hamit
biletler
biletler neden milli eğitimde hem orada olunca pek milet fark etmez görünen bir yerde olsa ilçe tarım karşısındaki dükanlara verilse daha iyi olurdu birde fiyatları ne kimse bilmiyor. NOTU: BİLETLER AKÇAKALE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 5 TL KARŞILIĞINDA TEMİN EDİLMEKTEDİR.
27 Mayıs 2011 Cuma Saat 22:09
YAZARLAR
Celal ÇİFTÇİ
VİDEO HABERLER
ANKET
AKÇAKALE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
İYİ
ÇOK İYİ
VASAT
KÖTÜ
BİR FİKRİM YOK
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Aktif Ziyaretçi 7
Dün Tekil 325
Bugün Tekil 82
Toplam Tekil 164489

© 2010 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek: info@akcakale.com | Web Tasarım ve Programlama Geliştirme: Ahmet Emre AKAY