Okulumuzda meclis başkanlığı için 5 aday kıyasıya yarıştı. Adaylar Elif Çayır, İsa Dağtekin, Eyüp Uzunoğlu, Bakır Demir ve Aziz Dumancı idi.
Adaylar okul içinde başkanlık seçimleri için çok güzel çalışmalar yaptılar. Bu süreçte ara ara okul arkadaşlarına konuşmalar yaptılar. Aday öğrenciler propaganda çerçevesinde sınıf sınıf gezerek arkadaşlarından oy istediler. Siyasette olduğu gibi aday öğrenciler çok çeşitli vaatlerde bulundular. Esprili, uçuk yer yer hayal perest ve hamasi vaatlerde bulunmayı ihmal etmediler. Harran’a deniz getirenden idarenin her dediğini yapacak olandan ve sınıf geçme garantisi verene yok yok hepsi mevcuttu bu propagandalarda idare beni dinler arkamda siz varsınız diyene kadar
Seçim ortamı gayet güzel şekilde okulumuz seçim kurulu tarafından dizayn edildi. Seçim için gerekli tüm çalışmalar önceden tamamlandı. Okulumuz sandık kurulu seçimde gayet titiz davranarak seçim atmosferinin iyi yürümesini sağladı.
Sonuç olarak okulumuzda demokrasi eğitiminin gelişmesi bakımından çok önemli bir çalışma yapılmış oldu. Bu bağlamda okulumuzda demokrasi kültürünün oluşması ve okulumuzdaki demokratik uygulamaların yerleşmesi çok çok önemlidir.
Sandık kurulu başkanı Mücahit Öztürk yaptığı konuşmada öğrencilere vatandaş olma bilinci demokrasiyi özümseme ve birlikte iş yapma becerisini kazandırma amaçlarımızdan biridir .
Seçilen başkan Aziz Dumancı bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ederim herkesin başkanı olacağım kesinlikle okul ve öğrenciler arasında köprü olacağım
Okul müdürü İsmail Akay okullarında demokrasi şölenini anımsatan bir organizasyonun olması bizi hayli memnun etmiştir. Unutulmaması gereken okulların asıl görevi öğretimin yanında eğitimin önemli olmasıdır. Öğrencilerin vakarlarına yakışır ve büyüklere örnek olacak kadar demokratik düşünceyi kabullenmeleri benimsemeleri okulumuzda eğitim kültürünün oluştuğu anlamına gelmektedir.bu organizasyonun sağlanmasında okul müdür yardımcımız fatih köşker e özverili çalışan öğretmen arkadaşlarıma ve demokrasiyi özümseyen öğrencilere teşekkür ederim
Bu haber toplam 1206 defa okundu.