Karakter boyutu : 16 Punto 18 Punto 20 Punto 22 Punto
İbn-İ Sina Anaokulu Örnek Eğitim Veriyor.
26 Aralık 2011 Pazartesi Saat 16:33
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi İbn-i Sina anaokulu, okulu öncesi eğitimde örnek bir farkındalık göstererek minik öğrencileri hayata bağlıyor.FOTO GALERİ

2011–2012 yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete giren ve beş öğretmeniyle uyum içinde çalışan okul idaresi, miniklere gösterdikleri sıcak ilgiyle öğrencileri adeta ev ortamında eğitir gibi eğitmeye çalışıyor.

İbn-i Sina anaokulunda her katta ve her yaşa göre lavabo, bir oyun salonu, yemek salonu ve öğrenci velileri için bekleme salonları mevcut olup toplam okulda dört derslik ile hizmet vermektedir.205 kayıtlı öğrencinin bulunduğu anaokulunu 140 öğrenci devam etmektedir. Anaokulunda 5 öğretmen görev yapıyor.

Akçakale İbn-i Sina anaokulu Müdürü İsmail Bozkurt, biz miniklerimize bir öğrenci gözüyle bakmıyoruz, biz onlara birer evladımız hoşgörüsüyle yaklaşarak hayatı anlamalarına ve okul öncesi eğitimle onları eğitim ve öğretime hazırlamaya çalışıyoruz dedi.

Miniklerimiz anaokullarında öğretmenlerimizin sıcak ve candan yaklaşımı ile olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, okul öncesi eğitimin çocukların dünyasında farklı bir yeri vardır dedi.

Kaymakam Aygöl ”İlçe merkezimizde ve köylerimizde hizmete giren anaokullarımız minik çocuklarımızı eğitim ve öğretim hazırlamak için fevkalade gayret göstererek miniklerin çevrelerini tanımalarına yardımcı olmaktadırlar. Bu minvalde 2011–2012 eğitim ve öğretim yılında yeni hizmete giren İbn-i Sina anaokulu yöneticileri örnek bir çalışma göstererek, miniklerimizi ev ortamında yaşar gibi okulda eğitime hazırlamaktadırlar. Anaokullarımızda çocuklarımız beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanması sağlanmaktadır. Ayrıca Çocukların oyun ortamında, yaşam bilinci ile alışkanlıklarını geliştirmek ve toplumun içinde uyum içerisinde yaşam yetenekleri geliştirilmektedir. Özellikle çocuklarımızı eğitim ve öğretim öncesi çocuklarımızın Türkçeyi doğru ve güzel bir şeklide konuşmaları sağlanmaktadır. İlçemizde ve köylerimizde toplam 10 anaokulu ve 35 ana sınıfımızda bu sıcak ortamla çocuklarımız okul öncesi eğitim ve öğretime hazırlanmaktadır.”dedi.

Bu haber toplam 1334 defa okundu.
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
YAZARLAR
Celal ÇİFTÇİ
VİDEO HABERLER
ANKET
AKÇAKALE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
İYİ
ÇOK İYİ
VASAT
KÖTÜ
BİR FİKRİM YOK
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Aktif Ziyaretçi 8
Dün Tekil 425
Bugün Tekil 78
Toplam Tekil 165205

© 2010 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek: info@akcakale.com | Web Tasarım ve Programlama Geliştirme: Ahmet Emre AKAY