Karakter boyutu : 16 Punto 18 Punto 20 Punto 22 Punto
Öğrenciler Model Uçak Yapıyor
24 Ocak 2012 Salı Saat 13:09
Şanlıurfa’nın Akçakale Atatürk ilköğretim okulunda Model uçak yapım kursuna öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Türk Hava Kurumu öğrencilere yönelik farklı bir sosyal alan oluşturmak için Akçakale Atatürk ilköğretim okulunda Model uçak yapım kursu açtı. Yaklaşık 20 ilköğretim öğrencisinin katıldığı kurs sonunda öğrencilere Türk Hava Kurumu tarafından sertifika verilecek.

Akçakale ilköğretim okulunda Model uçak yapım kursunu açan öğretmen Saadet Gök kurs ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; “Atatürk ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak çalışmaktayım. Yıllar önce ben model uçak yapım kursuna gitmiştim. Bu aldığım kurstan faydalanarak okulumuzda havacılık kulübü oluşturdum. Kulübü açtıktan sonra okulumuzda model uçak kursu açtım. Okulumuzda duyuru yaptık kursa katılmak isteyen öğrenciler kursumuza katıldı. Türk Hava Kurumunun Şanlıurfa’daki şubesiyle iletişime geçtik. Malzemeleri onlardan istedik. Türk hava kurumu kursumuza katılan öğrencilere malzemeleri ücretsiz olarak gönderdi. Türk hava kurumuna teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden bu kursa katılabiliyorlar. Kursumuz bittikten sonra öğrencilerimize sertifika vereceğiz. Bu sertifikalarla ileride diğer kurslara da devam ederlerse bu sertifikalarla kendileri de benim gibi model uçak kursları açabilecekler” dedi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl; Biz kurslarımızı genelde Halk eğitim aracılığıyla açardık. Fakat bugün Atatürk ilköğretim okulumuzda farklı bir kurs görüyoruz. Bu kurs ilk defa halk eğitim dışında açıldı. Bu kursu Türk Hava kurumunun desteğiyle açıyoruz. Kursumuz 20 Kasım itibariyle başladı ve çok güzel bir şekilde devam ediyor. Yapılan model uçakların denemesini yaptık. İçerde yapmamıza rağmen çok güzel uçuyor. Bu kurs çocuklarımız için bir etkinlik, bir ufuk açma yönünde çok önemli bir kurs. Bunun devamı gelecek sertifikaları olacak. Ben bu çalışmanın çocuklarımıza pozitif bir artı sağlayacağına inanıyorum. Ben özellikle bu imkânı Akçakale’ye veren Türk Hava Kurumu Şube Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hocamıza şükranlarımı iletiyorum. Milli eğitimdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerini bu kursa gönderen velilere de şükranlarımı iletiyorum. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Türk Hava Kurumu Şanlıurfa Şube başkanı Murat Akaltun ; “ Akçakale ilçesi denilince artık Akçakale Türkiye’de bir marka haline geldi. Sayın Kaymakamımızın başarılı çalışmalarıyla Akçakale artık çok iyi bir yerlere geldi. Bizde Türk Hava Kurumu Şanlıurfa şubesi olarak ilimizde havacılık eğitim merkezi kurmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte ilçelerimizde model uçak kursları açıyoruz. Buradaki temel amacımız burada havacılık kültürünü havacılık bilincini oluşturmak. İnşallah yakında Şanlıurfa’da açılacak olan havacılık eğitim merkezi ile beraber burada çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek adına ilk adım olacak. Memleketimize ilçemize hayırlı olsun. Bu kursun açılmasında emeği geçen başta kaymakamımıza, milli eğitimimize, öğretmenlerimize, hocamıza ve öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kursa katılan Atatürk ilköğretim okulu öğrencileri ise; “ Okulumuz da Saadet öğretmenimiz Model uçak yapım kursu açtı. Bizimde zaten uçaklara karşı ilgimiz vardı. Uçak yapmak gerçekten çok zevkli ve eğlenceli bir iş. Uçaklarımız yapıldıktan sonra bu uçaklarımızı uçuracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Türk Hava Kurumu Şanlıurfa Şube başkanı Murat Akaltun Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl’ e Plaket takdim ederek şükranlarını sundu.

Bu haber toplam 746 defa okundu.
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
YAZARLAR
Celal ÇİFTÇİ
VİDEO HABERLER
ANKET
AKÇAKALE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
İYİ
ÇOK İYİ
VASAT
KÖTÜ
BİR FİKRİM YOK
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Aktif Ziyaretçi 11
Dün Tekil 425
Bugün Tekil 104
Toplam Tekil 165231

© 2010 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek: info@akcakale.com | Web Tasarım ve Programlama Geliştirme: Ahmet Emre AKAY