Karakter boyutu : 16 Punto 18 Punto 20 Punto 22 Punto
Okul Mu, Tarla Mı?
19 Eylül 2011 Pazartesi Saat 18:44
2011- 2012 Eğitim- Öğretim yılı başlamasına rağmen Şanlıurfalı öğrenciler okula gitmek yerine tarlalarda çalışıyor.

Şanlıurfa’da birçok öğrenci, tarlalarda çalıştığı için 2011- 2012 Eğitim ve öğretim yılı başlamasına rağmen ders başı yapamadı ve bazı okullarda birçok sınıf boş kaldı. Ailelerine yardımcı olmak ve harçlıklarını çıkarmak için pamuk tarlalarında çalışan birçok öğrenci, yaklaşık 1,5 ay ders başı yapamayacak. Kısas Lisesi’nde okuyan 2. Sınıf öğrencisi Zeynep Çiftçi, maddi sıkıntılardan dolayı okula gidemediğini ve ailesine yardımcı olmak zorunda kaldığını belirterek, pamuk hasadının bitiminden sonra ancak okula gidebileceğini söyledi. Sağlık İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Mehmet Çiftçi ise, okulların tatil olmasının ardından ailelerine yardımcı olmak için pamuk tarlasında çalıştıklarını ifade ederek, okul harçlıklarını çıkarmak için çalışmak zorunda olduğunu dile getirdi. Ulucanlar İlköğretim Okulu’nda okuyan 5. Sınıf öğrencileri Hülya Demir ve Nesra Demir ise; eğitim ve öğretim yılı başlamasına rağmen okula gidemeyen öğrencilerden. Bu küçük öğrenciler, şimdiden hayatın bütün zorluklarını omuzlarına yüklemiş durumda ve ailelerine yardımcı olmak için canla başla çalışıyorlar. Bu öğrenciler, okula yaklaşık 1,5 ay geç başlayacak ve topladıkları pamuğun karşılığı olarak da günde 15 TL ile 25 TL arasında para kazanıyor.

GAPHA Sevda Doğan

Bu haber toplam 1026 defa okundu.
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
YAZARLAR
Celal ÇİFTÇİ
VİDEO HABERLER
ANKET
AKÇAKALE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
İYİ
ÇOK İYİ
VASAT
KÖTÜ
BİR FİKRİM YOK
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Aktif Ziyaretçi 8
Dün Tekil 425
Bugün Tekil 108
Toplam Tekil 165235

© 2010 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek: info@akcakale.com | Web Tasarım ve Programlama Geliştirme: Ahmet Emre AKAY