Mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten baba avrupa insan hakları mahkesine de başvurdum. Felç olan oğluma baktığım için çalışamaz durumdayım ve ailemin geçimini sağlayamıyorum dedi. Harran ın Öztaş köyünde gündelikçi olarak çalışan Mustafa BAYKUŞ 2002 yılında köye gelen sağlık ekibi henüz 29 günlük oğlu Halil BAYKUŞ’a aşı yaptı. Aşıdan hemen sonra ateşi yükselen Halil BAYKUŞ hemen Şanlıurfa çocuk hastanesine kaldırıldı. Hastanede 2 gün kaldıktan sonra çocuğun felç olduğu anlaşıldı ve hastane yetkilileri çocuğu evine göndermişti.
Bu durum baba Mustafa BAYKUŞ u şoke etmişti ve sağlık ekibini mahkemeye vermişti. Harran da açtığı mahkemeden sonuç alamayan BAYKUŞ gazi Antep te mahkeme açtı buradan da sonuç alamayınca bu kez Avrupa insan hakları mahkemesine başvurdu. Hala mahkemesi devam eden Mustafa BAYKUŞ 05,10,2011 tarihinde Harran ı ziyaret eden
Şanlıurfa valisini görünce validen yardım istedi Mustafa BAYKUŞ u dinleyen Şanlıurfa valisi mahkemenin sonucunu beklemek lazım dedi.
Mustafa BAYKUŞ ise: işe gidemiyorum sürekli evde oğlumla ilgilenmek zorunda kaldığım için ailemi geçindiremiyorum diyerek yetkililerden yardım beklediğini söyledi.
Abdullah Akkurt
Bu haber toplam 890 defa okundu.