Milli Eğitim Bakanlığı, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünce organize edilen "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" projesi kapsamında Şanlıurfa'dan ilk ve orta öğretim okullarında öğrenim gören 40 kişilik öğrenci grubu iki öğretmen eşliğinde bir haftalık gezi için Çanakkale Sivas, Ankara’ ya gitti.
Gezi, Cumhuriyetin kurulmasında önemli yeri olan Çanakkale Amasya, Sivas, Ankara ve Kütahya illerinde bulunan şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, millî parklar ve ören yerlerini gezerek, Çanakkale ve Millî Mücadele Destanı’nın önemini kavramalarına ve bu yolla millî şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Çanakkale’ye giden öğrencilerin uğurlama törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım, Gap Tarım Meslek Lisesi Müdürü İsmail Kaya, Okul Müdürleri, öğrenciler ile veliler katıldı.
Geziye katılacak öğrenceleri ile bir süre sohbet eden Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip hayırlı yolculuklar diledi.
Daha önce Afyonkarahisar iline giden öğrenciler İlimize dönerken, Çanakkale İline giden öğrencilerin mutlulukları gözlerden kaçmadı.
Bu haber toplam 1290 defa okundu.