Bir zamanlar insanlar ailesinin geçimini sağlamak için Suriye sınırında canını hiçe sayıp olmadık yollara başvurarak, büyük tehlikeleri göze alıyorlardı. Tıpkı bir zamanlar sınır ticaretinden gelir elde etmek isteyen Aziz Boyaca gibi. Suriye sınırından mal getirip götürdüler yıllarca. Mayınlı toprakları geçerken her seferinde bir parçasını ölüm arazilerinde bıraktı.
Mayın tarlasından geçerken kolunu, bacağını kaybeden, gözleri kör olan insanların çektikleri acılar bunlarla da sınırlı değil, Akçakale ye bağlı uğurhan köyünde ikamet eden 76 yaşındaki Aziz Boyaca, oda yıllar önce cehaletten dolayı Suriye sınırında mayına basarak bir bacağını kayıp etmişti, şu anda yatalak ve aynı zamanda da böbreğinden diyalize girmektedir.
Haftada üç kez Şanlıurfa ya kendi imkânlarıyla gidip geldiğini söyleyen aziz boyaca sağlık bakanlığının kendisine bir sözü olduğunu söyledi, diyalize girmek için ambulans talep etmiştim, fakat hiçbir vaadi yerine getirilmediğini dile getiren Boyaca zor şartlar altındayım ayağımı mayında kayıp ettim, şimdide böbreklerimi kayıp edeceğim, yeşil kartım mevcut fakat 2022 sayılı sakat maaşı için başvurdum red oldu. Benim bir ayağım yok, böreklerimden diyalize girmekteyim ben sakat bir insanım diyerek mağdur olduğunu dile getirdi.
Haber; Coşkun Atan
Bu haber toplam 1901 defa okundu.