İki ay önce temelleri atılmaya başlanan ve sayıları 28’e ulaşan taziye evleri bölgenin aynı zamanda eğitim, sağlık ve beceri kurslarına hitap edecek taziye evleri, köylerin bilgilendirilmesi hususunda da çok amaçlı salonlar olarak kullanılacak. Köylerde bayanlara yönelik sağlık taramaları, din işleri bilgilendirme ve Halk Eğitimim yapacağı beceri kurslarında ev sahipliği yapacağı dile getirildi.
Taziye evi açılış törenine Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Jandarma Bölük Komutanı Kadir Akbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, Emniyet Müdürü Mehmet Topçu daire müdürleri ve Aşağı Arıcan köyü Ay ışığı mezrası sakinleri iştirak ettiler.
Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Aygöl” Taziye evinin Ay ışığı mezrasına hayırlı uğurlu olsun. Artık burada sizler için değişik alanlarda ve faydalı hizmetler yapılacaktır. Taziye evleri çok amaçlı müesseseler olarak kullanacağız. Burada okuma yazma kursları, bayanlara yönelik beceri kursları, sağlık taramaları, bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Bu salon sizlere her konuda hizmet verecektir. Taziye evinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi
Ay ışığı mezrası sakinlerinden Halil Bertan, "Akçakale kaymakamının köylerde başlattığı çok amaçlı toplantı salonu ve taziye evi projesi kapsamında bizlerde ihtiyar heyeti olarak istişare ederek mezramızda böyle bir çalışmayı başlattık. Sağ olsun kaymakamımız, demir ve çimento konusunda bizlere yardımcı oldu. Köylerden hayır sahipleri ve köylümüzden yardım ve katkıları ile inşaatımızı bitirdik Taziye evi inşaatında bizleri baştan beri yalnız bırakmayan, köylümüze ve hayır sahiplere, yardımlarından dolay Allah razı olsun. Taziye evinin açılışına kavuşmanın mutluluğunu ve sevinci içerisindeyiz. Bu, esasında köylülerin kendi aralarında dayanışmalarının bir örneğidir" dedi.

Bu haber toplam 1694 defa okundu.