Akçakale’ye Neden Sgk Binası Açılmıyor?
Şanlıurfa milletvekilimiz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e araştırmamız neticesinde ilçemizin bir takım problemlerini eksiklerini köşe yazımda aktarmaya çalışıyorum. Bu 3. köşe yazım olacak 1. ci köşe yazımda Akçakale tarım cezaevi ile ilgili yazı yazmıştım.2. yazımda yeşil kartlı ve SGK’lı vatandaşlarla ilgili yazımı yazmıştım.3. köşe yazımda sağlık problemleri ile devam ediyoruz.
Akçakale ilçesinin nüfusu 100 bin sınırlarında Harran ilçesinde katarsak 200 bin Şanlıurfa’nın diğer bir kaç ilçesinde SGK müdürlüğü açılırken toplamda 200 bin nüfusu olan ve oylarının %85’ini Ak partiye veren ilçede SGK binasının açılmamasına bir anlam verememekteyiz. Yeşil kart döneminin bitmesi ile vatandaşların büyük çoğunluğunun SGK binasına gitmesi gerekmektedir. Bununla beraber özürlü çocukları olan vatandaşlarımız her ay reçetelerini SGK il müdürlüğüne vermek için gitmeleri Bürokrat ve Siyaset erkânını vicdanen rahatsız etmiyor mu? Akçakale’nin köylerinden gelen ve merkezde oturan vatandaşlarımız için Akçakale ilçesinde SGK müdürlüğünün açılması doğru atılmış bir adım olmazmı? İktidar il encümenleri Şanlıurfa’ya gittikleri zaman gerek toplantılarda gerek bire bir görüşmelerde hangi problemleri iletiyorlar gerekli mercilere doğrusu merak ediyorum! Akçakale ilçesinde hiç problem yokmuş gibi toplantıdan toplantıya ile giden encümenleri kınıyorum.
Sayın Bakanımız ve Şanlıurfa milletvekilimiz Sayın Faruk Çelik beyden Sayın Kaymakamımız Şefik Aygöl beyden Sayın belediye Başkanımız Abdulhakim Ayhan beyden Akçakale halkı adına Akçakale’yi Geliştirme Derneği Başkanı olarak Akçakale’ye SGK binasının açılması için gerekli çalışmaların başlatılması ricasında bulunuyorum. Saygı ve sevgilerimle
Bu yazı toplam 2956 defa okundu.