Karakter boyutu : 16 Punto 18 Punto 20 Punto 22 Punto
Osman DEMİRDİL
osmandemirdil63@hotmail.com
Uyuma Artık Hemşerim Uyan!
12 Ocak 2012 Perşembe Saat 12:19

Uzun bir zamandır, gerek şahsi gerek yoğun işimden dolayı köşe yazımı ihmal ettiğim için sizlerden özür dilerim. Son günlerde Akçakale’mizde çok yoğun bir trafik var. Aslında herkes tarafından bilenenleri biraz irdelemek gerekir diye düşünüyorum. Herkes biliyor ama umursamıyor, herkes biliyor ama 'bana ne' diyor, herkes biliyor ama söyleyemiyor. Güzel Akçakalemizde son günlerde çok lüks otomobiller gelmeye başladı. Ve zıvanadan çıkmışçasına mahalle aralarında müziği son ses açıp sanki milleti rahatsız etmek onun göreviymiş gibi hareket ediyor.

Bunlar kimler? Aslında halkımız isimlerini tek tek biliyor. Halk diliyle 'kontörcü' denir, ama aslında bunlar memleketin yüz karası, vatandaşın kanını içen birer vampirdirler. Hukuken ise dolandırıcı, gaspçı ve hırsız kategorisine girerler. Dinen kul hakkı yiyenlerden olup, haramzadelerdendirler. Yaratanımız olan ALLAH bir kutsi hadiste şöyle buyurur; 'Kim bir kul hakkı yemişse, derhal o kardeşi ile helalleşsin Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir' (Buhari, Rikak,). Onların Akçakale'ye ve Akçakaleliye verdiği maddi ve manevi zararı inanın ne Fransa nede İsrail vermiştir. Türkiye çapında iyi bir isimle anılan Akçakale artık kontürcü memleketi olarak anılmaya başladı. Şahsen şehir dışına çıktığımız zaman utanıyoruz memleketimizi söylemeye. Türkiye çapında nam saldık. Artık tarihçiler tarih kitaplarında kontörcülüğün anavatanı Akçakale diye yazarlar. Çünkü biz icat ettik.

Aslında kendi vicdanımızı hesaba çekersek suçun bir kısmıda bizimdir. Nasıl olur demeyin. Biz toplum olarak onları ne dışladık nede topluma yararlı bir birey olarak kazandırdık. Onlar gördüğümüz zaman hiç bir şey yokmuş gibi davranıyoruz veya övüyoruz ,arkasından kafiyeli şiir gibi küfür etmeye başlıyoruz. Özellikle suçun büyük kısmı ailelerindedir. Anne aferin diyor, baba aferin diyor, hanımı kardeşi aferin diyor. Bende bu kadar çok aferimle dünyayı yerinden oynatırım değil mi.? elbette onları teşvik eden aileleri oluyor. Çünkü onlarda faydalanıyorlar. Onlarda pastanın kaymağını yiyiyorlar. Ama dolandırılan vatandaşın suçu yok mu? elbette onun da suçu var. Biz daha uyanmamışız, biz hala toplum olma bilincini anlayamamışız. Dinimizde olmayan ama Yahudilik inancında olan 'bana ne'ciliği hala sürdürüyoruz.

Bu kontürcü diye tabir edilen yaratıklar artık şan, şeref, haysiyet, onur ve namus gibi toplumsal ahlaki değerleri nakite çevirdiler. Birileri yakalanıyor, birileri başlıyor. Yerden ot bitercesine çıkıyorlar. Bu arada avukatlarda iyi iş yapmaya başladılar. Yanlışım varsa düzeltin lütfen Yargıtay 10.dairenin bir kararını emsal göstererek yargılanıyorlar. Daha emsal gösterilen karara istinaden yargılanıyorlar. Yani kanunda da boşluk var. İnşallah her alanda devrim yapan Başbakanımız ve hükümetimiz yeni yapılan Anayasamızda konuyla ilgili olan kanun koyucular (Anayasa komisyonu) da unutmazlar. Allah islamın çizdiği çizgilerin dışına çıkanları ıslah etsin, umarız bir an önce Nasuh bir tövbe ile doğru yolu bulurlar.

Son olarak lütfen uyanık olalım ve toplumsal ahlaki değerlerimize sahip çıkalım. Unutmayın 'hiç kimsenin ahı kimse de kalmaz' derler. Şundan hiç şüpheniz olmasın BİR GÜN GEÇTE OLSA GERÇEK ADALET TECELLİ EDECEKTİR. 2012'nin size, sevdiklerinize ve ailenize, mutluluk, işinizde ise başarı getirmesi dileğiyle.

Sevgi, Saygı ve selamlarımla……..

Bu yazı toplam 6848 defa okundu.
çorumlu mustafa
helal olsun kardeşim
slm kardeş gerçekten güzel ve içten yazmışında bu güzel memleketi kirleten 1,2 tane vampir utanmaz adi yüzünden bu memleket kirlenmez adaletin yerini bulacak merak etme kurban olduğum allah bu zalimleri ihmal etmez er geç belalarını bulacaklar adama bakıyorsun camiden çıkıp köntörcülük yapıyor allah belalarını versin selamlar kardeş görüşmek üzere
17 Mayıs 2012 Perşembe Saat 16:12
Eğitimci
KONTÜRCÜ
Böyle haber sitelerinde ilk defa ciddi bir konuya parmak basıldığını görüyorum. Bu adamlar KONTÖRCÜ ise bakkallarda, telefoncularda, gazeta bayiilerinde alın teri ile kontör satanlara ne diyeceğiz. Göğüslerini gere gere KONTÖRCÜYÜM diyorlar. Ahmet Atlı arkadaşımızın dediği gibi amipler hırsızım demiyor. Çevremizdeki çoğu kişi de bunlara kontörcü diyor, normal bir şeymiş gibi. Kontörcü demeyelim, kontör kelimesini vurgulamak istiyorsak bunlara KONTÖR HIRSIZLARI diyelim. Hırsız kelimesinin altını çizelim özellikle, dolandırıcı kelimesi az gelir. Onu bile kullanmayalım, KONTÖR HIRSIZLARI diyelim.
23 Şubat 2012 Perşembe Saat 09:23
ahmet atlı
tebrikler kardeşim..
öncelikle tebrik ediyorum. memleketimizin gerçekte herkesin bildiği fakat bu çirkinliğin önlenmesi adına hiç kimsenin birşey yapmadığı (buna emniyet ve savcılar dahil) kanayan bir yaraya parmak bastığın için kutluyorum seni
acı olan ne biliyormusun. tc anayasasında köntorcüye hüküm giydirecek net bir madde yok.ve ne acıdırki bu işi yapan amipler okuması yazması dahi olmayancahil cühela birilerinin yapıyor olması..allah herkesi her daim ıslah etsin.unutulmamalı ağlayanın malı gülene yar olmaz......
21 Şubat 2012 Salı Saat 17:26
fevzettin çağala
teşekkür ederim
Sayın Osman Bey çok teşekkür ederim bu konuya temas ettiğiniz için; zira bu onu görülmeyecek gibi değil. Gerçekten bu utanılacak bir durum. Sanki kontürcülük hırsızlık değilmiş gibi bir durum var. ben de Akçakale'nin bir köyünde yetişmiş bir insan olarak bu konularda özellikle ebeveynlerin çoğunluğu çocuklarını yetiştiriken daha çok çok küçük yaşlarda çocuklarına ilk önce küfür etmeyi, kavga etmeyi ve ve daha bir sürü yanlış davranışı doğru bir ahlak olarak öğretiyorlar. Allah aşkına evlatlarına iyi ahlaklı olmayı (edep,saygı, sevgi,yardımseverlik,temizlik,höşgörülü olma vs.) , dinini tam anlamıyla kim öğretiyor?
17 Şubat 2012 Cuma Saat 16:33
KAYA BEY
EĞİTİM ŞART
sayın abim yazınız çok dokunaklı ve içten buldum. Bu ş....leri eğitimle topluma kazandırabiliriz. Caydırıcı ağır cezai müeyidelerin uygulanması gerekir. Toplumda herkes üzerine düşeni yaparsa bu sorunun çözüleceğine inanıyorum...
16 Şubat 2012 Perşembe Saat 13:14
Mehmet
utanmak
Yazara teşekkür ederim.
Ş.Urfa dışında yaşıyorum Akçakle konturlarla anılmasından utanıyorum. Olay, isyan yok bir kaç çapulcu var tüm bölgeyi kirletiyor.
Bütün bölgenin mebalini kaldırmak kolay değil. Her Akçakaleli duyarlı olup bu işe son vermenin çarelerine bakalıp yapanları lanetliyorum.
15 Şubat 2012 Çarşamba Saat 14:55
halil
Bir Zamanlar
burası ne mükafat nede mücazat yeri. mahkeme i kübrada görüşürüz.
11 Şubat 2012 Cumartesi Saat 23:04
ahmet
güzel
YİNE HARİKA BİR MAKALE ÇIKARMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK BAŞKAN.SİZİ BAŞKA PLATFORMLARDA GÖRMEK İSTERİZ.AKÇAKALE DE O KADAR ÇOK İKİYÜZLÜ İNSAN VAR Kİ HANGİ BİRİNİ SÖYLEYEYİM . YİNE SÖZÜNÜ ESİRGEDİN DOĞRULARIYLA BİZİ BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM. TEŞEKKÜRLER.HEP ÖYLE KAL DİMDİK....
06 Şubat 2012 Pazartesi Saat 22:28
SİZLERDEN BİRİ MEHMET KARDEŞİNİZ.
OLDU MU ŞİMDİ OSMAN ABİ ?
Osman Abi yine tehlikeli ve Akçakale\\\'nin kanayan yarasına el atmışsın.Yazınızı beğendim ve etkilendim.ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN. Osman abi memleketi sen mi kurtaracaksın, kendini tehlikeli işlere giriyorsun.Baksana Akçakale\\\'li şikayetçi değil gibi alan memnun veren memnun esnafın işleri bozuldu akçakale\\\'ye nakit para girişi azaldı.Millet ağlıyor ağlıyor...
06 Şubat 2012 Pazartesi Saat 10:49
MMM
BRAVO
Akçakale'den böyle cesur kalemlerin çıkması, Akçakale'liler için güzel bir olaydır.Osman abi duyarlılığın ve cesaretin sizi tebrik ediyorum. Memleketin gerçeklerini yazmaya devam ediniz..SİZİ TAKİP EDENLERDENİM.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.
06 Şubat 2012 Pazartesi Saat 10:30
AKÇAKALELİ
BOŞ VER.....
SAYIN.OSMAN DEMİRDİL SİZİ YÜREKTEN KUTLARIM ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE BİR KONUYA DEĞİNDİĞİNİZ İÇİN. İNANIN BEN HERGÜN AKÇAKALENİN HABER SİTELERİNE GÜNLÜK ZİYARET EDİYORUM AMA KİMSE CESARET EDİPTE BU LANET KONUYU GÜNDEME TAŞIMADI.SİZDEN BAŞKA...AKÇAKALEDE HABERCİYİM DİYENLERE KAPAK OLUR.HABERCİLİK FOTOĞRAF MAKİNESİNİ BOYNUNA ASIPTA ÇARŞIDA GEZMEK DEĞİLDİR.MEMLEKET SORUNLARINI DİLE GETİRMEK LAZIM..BU KONTÜRCÜ DENEN İLLET MAALESEF AKÇAKALE MERKEZİ OLMUŞ UTANARAK SÖYLÜYORUM.ONCA FAKİR FUKARANIN SIRTINDAN PARA ÇALMAK ONCA YUVA YIKMAK.BELKİ ONLAR İÇİN BASİT BİŞEY AMA.YAZIK KUL HAKKI YEMEK KADAR KÖTÜ BİŞİ VARMI YAVV.O KONTÜRCÜ DENEN ŞAHISLAR KENDİLERİNİ MEMLEKET SAHİBİ SANIYORLAR.AMA ÖYLE ZANNETMESİNLER.HERŞEYİN BİR SONU VARDIR MUHAKKAK.ADAMLAR YAKALANIP 3 5 AY SONRA DIŞARI ÇIKMIŞ HIRSIZLIĞA DEVAM..3 YIL ÖNCE AT ARABACILIK YAPAN BİR KİŞİ BUGÜN SON MODEL 50 MİLYARLIK ARABAYA BİNİYORSA.BEN BUNA KONTÜRCÜ DERİM.KİMSENİN HAKKI KİMSEDE KALMAZ ELBET ÇIKAR..ARAPLARIN BİR SÖZÜ VAR.(EL HAİN ME İFLAH)....YÜREĞİNE SAĞLIK BATTAL GAZİ.....WAW.
31 Ocak 2012 Salı Saat 21:52
TARKAN
MUALLİM
Sayın Osman Bey yazınızı okudum.kontürcülerin nasıl bir mahlukat olduğunu öğrendim.İnşallah kanundak boşluk doldurulur ve bunları müebbet hapse mahkum olurlar.Cezalar caydırıcı olmalı.Şimdiki cealar 3-5 ay yatıp çıkıyorlar.Sonrada vatandaştan çarptıkları milyarları çatır çatır yiyiyorlar.ALLAH BELALARINI VERSİN BU ŞEREFSİZLERİN.Teşekkürler Osman Bey elinize kaleminize sağlık.
30 Ocak 2012 Pazartesi Saat 11:39
ASİ
VAY ESKİ GÜNLER VAY
Deyerli başkanım öncelikle sizleri seviyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum memleket in adı hırsızlık,dolandırıcılık,könturculuk,kalpazanlık,ünüyle türkiyede nam yapmış gecenlerde istanbuldan türkiye iş bankası yetkililerı geldı ve ilçemizin potansiyelini saymaya başladım memlekete birşeyler kazandırmak adına mudur bana dondu ve HERŞEY HOŞTA BURASI KÖNTÜRCÜLÜKLE NAM SALMIŞ demezmi yerin dibine girdim elin adamı istanbulda oturuyor burada neler dondugunu kalpazanların memlekete ne kadar zarar verdigini anlatmaya başladı. eskiden bir aracımız batıya cıktıgında akçakale plakasını trafik gördügünde dürdürmazdı,MEMLEKET MİLLİYECİ NAMUSLU ŞEREFLI VATANINI BAYRAGINI SEVEN MİLLET OLARAK ANILIRDIK YA ŞİMDİ? DUGUN OLUR köntürcüler 400,1000 doldr bahşiş veriyorlar bindikleri arabalar lüx evler benim mahallemin %70 köntturcu eskiden yanımda hamal calışanlar sıvacılık yapanlar at aracılıgı yapanlar beton dokenler şimdi hepiniz izliyorsunuz ne durumdalar bu yıl pamuk yoklemek için adam bulamıyoruz adamlar oturdugu yerden milyarlarca para çarpıyorlar bir hafta once yakınlarımın dügününe gittim 2 yıl öncesine kadar nefesi açlıktan kokan adam altında audi araba giydigi ayakabı 1500tl montu2000tl bahşişı 1000 dolar SAYIN BAŞKANIM SİZİN GİBİ MEMELEKETTE ÖZUNE SÖZUNE 20 ADAM BULSAM İSRAİLİ İŞGAL EDERDİM NEDEN DERSENİZ MEMLEKETETE GUVENİLECEK KİMSE KALMADI VEFALIK YOK HERKES BİRBİNİN KUYUNSUNU KAZIYOR YALANCILIK DİZ BOYÜ SEN SEN OL BAŞKANIM DOGRUDAN ŞAŞMA KALEMİNE VE YÜREGİNE SAGLIKLIK
29 Ocak 2012 Pazar Saat 10:04
RUHİ SİVAS'TAN
AH OSMAN AH
OSMAN ABİ SİZİN AKÇAKALELİLER GEÇENLERDE BİR AKRABAMI DOLANDIRMIŞLAR.NEYSEKİ POLİS YAKALADI.BU ŞEREFSİZLERİ GUATALAMO\\\'YA GÖNDERMEK LAZIM.VEYA AFRİKADAKİ YAMYAMLARA AKŞAM YEMEĞİ OLARAK VERECEKSİN. BAŞKA TÜRLÜ KURTARMAZ.SELAMLAR SAYGILAR.
27 Ocak 2012 Cuma Saat 16:48
GAZİ EMİR
VAY BAŞKANIM VAY
AKÇAKALENİN DİĞER YOLSUZLUK DOSYALARINA Bİ EL ATSAN DİYORUM.ÇÜNKÜ SENDEN BAŞKASI KİMSE CESARET EDEMEZ.İP NERDEN İNCESE ORADAN KOPSUN.İBRAHİM DEMİRDİL'DEN SONRA SENDE BELEDİYEDEN AYRILMIŞSIN.BELEDİYE KİMLERİN ELİNDE KALDI.SABIR BAŞKAN SABIR.HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR.O GÜN ELBET GELECEK.SENİ TEBRİK VE TAKTİR EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM.UNUTMA....
27 Ocak 2012 Cuma Saat 16:35
bir dost
dogrular
ewet güzel bi yazımışsın her kes senin gibi gercekleri ve doğruları sesli düşünse inan bir cok mesele kendiliğnden hal olacak.
25 Ocak 2012 Çarşamba Saat 14:05
BİR DOST
VAY DA VAY MEMLEKETİM
BAŞKAN YAZACAK BAŞKA KONU YOK MU? KAÇAKÇILIK, FAİZCİLİK, İKİYÜZLÜLÜK,ÜÇKAĞITÇILIK VE KİRLİ SİYASET AKÇAKALE DE DİZ BOYU OLMUŞ.ONLARI NE ZAMAN YAZACAKSIN.TEHLİKELİ KONULARA DEĞİNİYORSUN SAYIN CESUR YÜREK OSMAN DEMİRDİL... SENİN KALEMİN UCU DA KILIÇ GİBİ ÇOK KESKİNDİR.SENİ KUTLARIM DOSTUM....
21 Ocak 2012 Cumartesi Saat 13:23
M.A.A
tebriklerrrrrrrrrrrrr.
Hey mübarek insan bari kontürcülerin isimlerini de yazsaydın süper çok olurdu.Yine de helal olsun.tebriklerrrrrrrrrrrrr.
21 Ocak 2012 Cumartesi Saat 13:11
ANKARA'DAN
Tebrikler Hemşerim
Umarım yazınızı herkes okur da herkes kendine bir ders çıkartır.Çok önemli bir konuya değinmişsin.Cesaretini hayranım.yola devam BÜYÜK BAŞKAN......
20 Ocak 2012 Cuma Saat 14:26
orhan gazi
EYVALLAH OSMAN ABİ
Öncelikle cesaretinizi taktir ediyorum.Bu şerefsizlerin sonu elbet gelecektir.Ama bu dünyada ama öbür dünyada bunun hesabı sorulacaktır.Osman abi yazılarını sürekli takip ediyorum.Sen bildiğim kadarıyla çizgisini bozmayan haksızlıklara karşı duyarsız kalmayan,hep doğruyu söylediğine şahidim. Aynı tempo ve çizgiyle başarılarının devamı dileğiyle.Eyvallah Osman abi............
18 Ocak 2012 Çarşamba Saat 13:26
nerden bileyim sizlerinde kontorcu olmad
nerden bileyim sizlerinde kontorcu olmadığınızı
valla iyi hoş diyorsunuz da şahsen ben kimseye guvenemıyorum bu arallar çunku her evden bir kişi kontorcu çıkmıştır şimdi bakıyorum ne guzel yorumlar geliyor insan ilk önce kendi evinden köyune dayılarına amcalarına baktıktan sonra yorum yazmalı yok allah belesını versin yok bizi rezil ettiler yok biz dışarı cıkamıyoruz yaw arkadaş kör olma olma etrafına bak ta yaz yuzde yuz senin etrafından da var görmedim deme gelmiş burda yorum lar yazıyor yalan yaz kardeş bekliyorum
16 Ocak 2012 Pazartesi Saat 11:27
mehmet erol
osman abiye kulak verin
osman abi malumun akçakale dışındayım. bu konturcülerin madur ettiği bir kaç insanla tanışma fırsatım oldu adamların dünyasını karatırken bu konturcüler yarın hesap gününü hiç düşünmezlermi acaba hesap defterleri sol ellerine verilirken takınacakları o yüz ifadeleri ve halleri nasıl olacak.Karşıma kul hakkıyla gelmeyin, diyen bir yaratıcıya inanıyorsalar halleri nice olacak o kıyamet gününde.Eskilerimiz derlerdiki suruç faizcilerin memleketi ama günümüzde AKÇAKALE'nin de bir namı var söylim koturcüler memleketi ta sinoptan arkadaş aradı sen akçakalelisin konturcüler babamı çarptı diyor yazık ettiler güzelim memlekete at arabacılığı yap hammallık yap ama harama bulaşma derdi rahmetli dedem. At abarası sahibi olamayacaklarını anladılar milletin haram parasıyla bu dünyada zevku sefa sürüyorlar.Yazık memleketin ismine yazık. sağlıcakla kal osman abi.....
16 Ocak 2012 Pazartesi Saat 00:00
m.tini
akçakalelı
başka bır musluman kardesımızın parasını çalıp veya dolandırmak ve bu paralarla altlarına son model arabalar ve ya boğazlarından geçen herşeyi yemek ve içmek hem haram hemde gunah tır. Boyle ınsanlara tek 2 kelıme soylemek ıstıyorm . yaptığınız ŞEREFSİZLİK ve INSANLIK DIŞIDIR .... bu arada öyle ınsanlara saygı gösteren kışılere de YAZIKLAR OLSUN.....
15 Ocak 2012 Pazar Saat 00:46
gizli hayran
süper
çok iyi yazı yazdınız tek küfretmediğiniz kaldı helal olsun
14 Ocak 2012 Cumartesi Saat 16:29
vatandaş
ölüm var ölümmm?
muhakkak ki her nefis ölümü tatacaktır üç beş gün için ahiretinizi karartmayın en büyük günahlardan biride kul hakkıdır umarım doğru yolu bulurlar osman bey iyi bir konuya deyindin teşekkür ederim
14 Ocak 2012 Cumartesi Saat 09:58
vatandaş
şerefsizliğe son
KÖŞE YAZINIZLA ÇOK IYI B IR DEYIMI DILE GETİRMİŞSİNİZ ONUN ADINA SIZE TEŞEKÜRLER DİLİYORUM. ONDAN SONRA BU ŞEREFSIZLIGGI YAPANLARIN Bİ AN ÖNCE GEREKEN CEZALARIN ÇEKMESINI DILIYORUM. GERÇİ BU CEZALAR BILE HAFIF GELIR AMA GERISINI HERŞEY GOREN ALLAH HAWALE EDİYORUM
13 Ocak 2012 Cuma Saat 23:47
akçakaleli
teşekkür ederim
böyle önemlı bir konuya değinerek gündeme taşıdığınız için teşekkür ederim ve biz akçakalelıer biz eskı memleketımızı özledık ekmek kavgasında olanları serserilerınde ayrı bır anlamaı vardı efendılerınde haram parayala memleketide haram ettıler ben yaklaşık 3 yıldır akçakale ve bölgesınden uzağım arada bir ğelırken utanıyorum bu kadar rezalet olamaz bizlerkı hak davalarını en iyi çözen namus davalrında sonucunu kaanla bağlayacak kadar değer veren insanlar şuanda namusuzluğun kralını yaparak hırsızlıkla övünerek ve terbıyesizliğimize şerefsizliğimizi ekleyerek bıde adamız dıye dolaşıoruz yazıklar olsun bu zihniyetı taşıyanlara ben adamım dıye bu paradan çoçuğuna ekmek verenlere yazıklar olsun
13 Ocak 2012 Cuma Saat 14:07
vatandaş
tebrikediyorum
bu konuya temas etiğinis için tebrk ediyorum çünkü herkez görmezlikten geliyor bu akçakalenin yüz karası artık
13 Ocak 2012 Cuma Saat 11:56
YAZARLAR
Celal ÇİFTÇİ
VİDEO HABERLER
ANKET
AKÇAKALE BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
İYİ
ÇOK İYİ
VASAT
KÖTÜ
BİR FİKRİM YOK
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Aktif Ziyaretçi 6
Dün Tekil 425
Bugün Tekil 417
Toplam Tekil 165544

© 2010 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek: info@akcakale.com | Web Tasarım ve Programlama Geliştirme: Ahmet Emre AKAY